Projects

Business School IESE

    iese-vista-07-03

    Images

    Click on images to zoom in

    Memory

    The new Business School of IESE is conceived as an organic building. Its clear, precise and iconic image is persistent in its successive stages (enlargements), always in a distinct harmony with the forest in which it is situated, preserving its formal identity and its natural growth.

    The terrain with the place makes the building, while the building creates the landscape, in the complete communion, by the means of enclosures made of the transparent and opaque double skin (glass and wood), which allow its complete or partial opening or closing.

    A general module of the building, on the scale of a classroom, creates a system of spatial dynamics. It can be used as a pattern of unconstrained growth in the future, in several directions, providing consistence through the time, allowing flexibility by the proposed postulates and proposals, adopted now and maintained in the future, as the place and the forest stay as they are.

    Key Facts

    Business School IESE. 2012

    Client: IESE
    Architects: Olalquiaga Arquitectos
    Location: Camino del Cerro del Águila, 6, Madrid, Spain
    Purpose: Public, educational
    Lot size: 9.159 m2
    Budget:
    Structural Engineer: IDEEE
    Mechanical Engineer:  JG Ingenieros
    Models: Julio Fenor
    Technical Architect: Alberto Palencia

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!