Projects

Belvedere, Estepona, Málaga, 2019

    ART_2C baja calidad

    Images

    Click on the images to zoom in

    Memory

    Staggered houses which follow the slope of the terrain. Large terraces extending the house outdoors, to the sun, the horizon and the sea. The house has the maximum outdoor area, corresponding to its privileged position among sun- shine, views, nature and tranquillity.

    The houses are integrated into the landscape, merging with it. Facades are planters, overflowing with vegetation, with textures and colours rising from the sand and soil on which these dwellings stand. The houses have double east-west orientation, enjoying sunrises and sunsets, as well as cross ventilation.

    Flexible dwellings. Its inhabitants can choose the orientation and views from their living rooms and bedrooms. There is no house without views, space or outdoors. Everything is taken from and brought back to the environment: materials, vege- tation, sun, views… so that the construction is founded and integrated into the landscape.

    Key Facts

    Belvedere, Estepona, Málaga.

    Client: Quadratia
    Architects: Olalquiaga Arquitectos SLP
    Location: Estepona, Málaga, España
    Use: Residential
    Surface: 7.982,50 m²
    Collaborators: Juan Carlos Montero Nieto, Alejandro González Santos, Borja Pérez de Villar Ramos, Lucija Gašpari, Fran Mateos
    Competition: Winning project

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!