Projects

EMV 1

    web01

    Images

    Click on images to zoom in

    Memory

    The building is adjusted to the plot in a way that the largest possible landscaped open space is obtained. The dwellings in it are organized in two asymmetrical longitudinal “bands” connected by a central corridor which provides an access to them.

    The pieces of the building are divided in plan, with openings on the facade that vary depending on the types of dwellings and plans, as well as in section, reducing its height so the access corridor could be illuminated and ventilated.

    Key Facts

    Social Housing in Nuestra Señora de los Ángeles, Madrid. 2011
    3rd Prize

    Client: Municipal Housing and Land Company of Madrid
    (E.M.V.S)
    Architects: Olalquiaga Arquitectos
    Location: Promoción Nuestra Señora de los Ángeles 13. Parcela 13 del Plan Especial de Reforma Interior (PERI) de las colonias San Francisco Javier y Nuestra Señora de los Ángeles en Vallecas, Madrid, España
    Purpose: Residential
    Built area: 14.810,00 m2

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!