Projects

EMV 2

    web 01

    Images

    Click on images to zoom in

    Memory

    The building is adjusted to the determined alignment and situated on the plot in a way that enables the largest landscaped free space as possible. One piece is slot both in plan and in section. The two bands of the building are connected via an access gallery that opens at its ends and which turns asymmetrically to the Avenida de San Diego, so that one does not feel as in corridor. By differentiating the conventional corridor and by opening the dwellings to the outside through the large gaps we enabled enough light and air, along with the views to the outside and the garden, while also giving a sensation of being on a walkway, and not in a closed corridor.

    Key Facts

    Social Housing in Nuestra Señora de los Ángeles, Madrid. 2011
    3rd Prize

    Client: Housing Public Company of Madrid (E.M.V.S)
    Architects: Olalquiaga Arquitectos
    Location: Promoción Nuestra Señora de los Ángeles 7. Parcela 9.2 del Plan Especial de Reforma Interior (PERI) de las colonias San Francisco Javier y Nuestra Señora de los Ángeles en Vallecas, Madrid, Spain
    Purpose: Residential
    Built area: 10.500,00 m2
    Budget: 5.000.000,00 €

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!