Projects

Neanderthal Museum

    neanderthal-01

    Images

    Click on images to zoom in

    Memory

    We consider that the ensemble of the Neanderthal Art Center should be a great exhibition showcase, a transparent space in contact with the outdoor greenery and forested surroundings.

    A concrete or a stone wall – a reminder of the traditional walls of the area that delimit the plots – isolates us from the traffic of the national highway and introduces the nature into the Art Center. It is a building that consists of a large exhibition space, a single flexible “contain” of variable volume in height, laying on a longitudinal wall that is limiting it. The main access is indicated with a single large perforation.

    Key Facts

    Neanderthal Museum. 2010

    Client: Goverment of Asturias Principality
    Architects: Olalquiaga Arquitectos
    Location: Piloña, Asturias. Spain
    Use: Museum
    Area: 2.020,00 m2 Built area / 13.300,00  m2 Exterior areas
    Budget: 4.905.000,00 €
    Mechanical Engineer: JG Ingenieros (Julián Mingo)
    Renderings: Estudio
    Collaborators: Javier Morales Luchena

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!