Projects

Santiago Ydáñez Museum

    ydanez-01

    Images

    Click on images to zoom in

    Memory

    The competition gave the possibility of associating the museum with an existing manufacturing infrastructure, allowing the establishment of a dialogue between the new and the traditional.

    The new part is attached to the two original naves in order to form an abstract and  absolute whole that is materialized through the concrete that is toned with the landscape in its ocher-reddish color. 

    In the new part of the building the large north-facing skylights enable the natural lighting of the halls enriching them spatially. 

     

    Key facts

    Santiago Ydáñez Museum. 2010

    Client: Ayuntamiento de Puente de Génave
    Architects: Olalquiaga Arquitectos
    Location: Puente de Génave. Jaén, España
    Purpose: Museum
    Built area: 2.600,00 m2
    Budget: 2.770.000,00 €
    Mechanical Engineer: JG Ingenieros (Julián Mingo)
    Renderings: Estudio
    Collaborators: Javier Morales Luchena

    This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!